Fogászati allergia-érzékenységi vizsgálat+hozott anyagok mérése

A fogorvosi kezelések késői, több hét, hónap, vagy akár év múlva megjelenő allergiás reakciókat okozhatnak. Ilyenek például az implantátumok és amalgámtömés által kiváltott allergiás reakciók. A késői allergiás reakciók okozói döntően a fémek, elsősorban nikkel, de lehet króm, kobalt, arany, réz, ritkán titán is. A nikkel túlérzékenység gyakran társul króm és kobalt érzékenységgel, valamint palladium és réz allergiával.Németországban a fogorvosok sok esetben a saját praxisukban használják az implantátumok behelyezése előtt a vegatest  készüléket az esetleges allergiák felderítésére, kiszűrésére.

Képtalálat a következőre: „vegacheck sport”Miért veszélyes a fogerózió?

Allergiavizsgálat a fogászatban.

Képtalálat a következőre: „test expert plus”

Ma már sok fogászati anyagról egyértelműen bevizsgálható, hogy allergiás reakciót okozhat ez a fémallergia vizsgálat segítségével igazolható. Fogászati beavatkozások, implantátumbeültetése előtt különösen javasolt a teszt elvégzése.

Az utóbbi évek eggyes tudományos eredményei, hogy az egyre szaporodó krónikusan fennálló szájbetegségek, börbetegségek, betegek nehezen magyarázható problémái hátterében gyakran a szájüregből eredő allergia található. Többek között Németországban már a mindennapos diagnosztikai gyakorlat egyik alapvető részévé vált a beteg ilyen irányú panaszai vagy pótlások elkészítése elött az allergiavizsgálat elvégeztetése.A fogászati anyagok (elsősorban a fémek) leggyakrabban a szájnyálkahártyán vagy a bőrön okoznak allergiás tüneteket. A különböző  fogászati anyagok és azok allargizáló hatásai amalgám összetevői, akrilát összetevői, érzéstelenítőszerek stb, vagy a különbözô tulajdonságú fémek (króm, kobalt, nikkel, réz, molibdén stb.) lehetnek allergének,amely allergiás reakciót kiválthat ki lehet tesztelni.Minden idegen anyag mint például tömések, hidak ….stb  teszt ismeretében nagyobb biztonsággal kiválaszthatók és alkalmazhatók a mai modern ismert fogorvosi anyagok közül a betegre szabottan.

 

 

60 féle fém áll rendelkezésünkre a leggyakoribb Fogászati fém tesztsor


Króm
Nikkel
Kobalt
Arany
Platina
Réz
Kadmium
Tantal
Cink


Molibdén
Ón
Palladiumchlorid
Vassulfat
Galliumoxid
Titan-
Ezüst
N,N-Dimethyl-p-toluidin
Eugenol
Higany-mentes amalgam
Gamma-mentes amalgam
Higany

Végig nézem az összeset

Dij 3500ft-fél óra.